La Terra està en perill!


Gaia Laterre sap d'açò: el seu planeta va col·lapsar fa un temps.


Juga, reflexiona i pren decisions per a evitar-ho!

La vida en el meu planeta s'ha extingit, sóc una de les poques supervivents.
Veiem si podem evitar que ací passe el mateix?

Vull ajudar a fer que el teu planeta NO se'n vaja en orris com el meu.
De les decisions dels i les terrícolas depèn que puguem seguir vivint en la Terra o no.
Les teues decisions són importants!

A dalt tens 4 recursos: socioeconòmic, mediambiental, gènere i capital.
Evita que arriben a 0!

Tenim molt poques empreses que controlen el que mengem a nivell mundial. M'agrada: tot controlat! Continuem igual, veritat?

La nostra producció mundial se centra en grans extensions de monocultius, cultius d'una sola espècie vegetal, i l'extractivisme. Desenvolupem alternatives?

El nostre sistema productiu actual és patriarcal. És a dir, dissenyat per i per a homes. Seguim com fins al moment?

En la producció alimentària es prioritza el més rendible econòmicament. No veig on està el problema! Seguim igual, veritat?

En els països enriquits hi ha un alt consum de carn. La indústria cárnica mou molta economia i ens dóna molt treball! Seguim igual?

El mercat global és complex i a penes té sistemes de control globals, és lliure! Dis-me que anem a continuar igual...

En comprar productes com a cafè o roba, l'important és que siga barat, amb els sous actuals la gent no pot comprar productes de comerç just ni ecològics...Canviem alguna cosa?

Les dones i els homes ja són iguals en tot i tenen les mateixes oportunitats De debò crees que és necessari parlar de feminisme?

Comprar, tirar, tornar a comprar i tornar a tirar.... Consumim recursos i produïm residus a ritme frenètic, sense tenir en compte que el planeta té recursos limitats. Fem alguna cosa sobre aquest tema?

Potser suposa renunciar a algunes comoditats i ens costa una mica acostumar-nos però, i si plantegem canvis per a un Consum Sostenible?

Aleshores, arribats a aquest punt ens mobilitzem per a adoptar mesures perquè l'activitat econòmica tinga en compte a les persones i al planeta?

Sabies que en el món 10 empreses controlen el que menges?
Sí, des de la llavor fins al que compres en el super. És un "oligopoli", poques empreses acaparen el poder en quelcom tan important com la nostra alimentació i el nostre poder de decisió és cada vegada menor
Sabies que els monocultius impliquen desforestació i una alta dependència de pesticides? Per açò el sòl i l'aigua es contaminen i augmenta la desertificació, fins i tot en les selves més importants, els nostres pulmons!
Sabies que, a nivell global, el 70% de les persones en situació de pobresa són dones?
Les dones cobren un 24% menys que els homes i quasi sempre són les principals encarregades de les cures, per cert, no remunerats i devaluats.
Sabies que un terç dels aliments que es produeixen acaben en la brossa?
A més, es donen contrasentits com que molts dels aliments que mengem recórreguen milers de quilòmetres per a arribar al plat
Sabies que quasi el 80% de totes les terres agrícoles es destinen per a alimentar el bestiar que menges?
Gran part prové de monocultius de soia o dacsa transgènics en països del sud global, acaparant i contaminant la terra fèrtil i l'aigua.
Sabies que el 1% de la població de la Terra posseeix el 50% de la riquesa del món?
A més, l'acumulació de la riquesa i la inversió en paradisos fiscals va augmentar durant la crisi econòmica.
Sabies que del que paguem per un producte només una xicoteta part arriba a les productores? La majoria se'l queden les empreses exportadores i distribuïdores. Al final, en els dos extrems de les cadena productiva són les persones les que perden, les productores perquè no els arriba ni per a cobrir els costos de producció i les consumidores que no arriben a fi de mes. Però hi ha alternatives com el comerç just.
Sabies que en països com Espanya, les dones dediquen el doble de temps a les tasques domèstiques i de cures que els homes? En general, conciliar vida laboral i familiar és molt complicat. L'Economia Feminista reclama posar la vida en el centre, la sostenibilitat i la dignitat de les persones posant en valor els treballs de cures i la coresponsabilitat d'homes, dones i societat.
Sabies que a nivell global ja necessitem més d'un planeta i mitjà per a poder suportar la Petjada Ecològica? La Petjada Ecològica és la superfície necessària per a produir els recursos i absorbir l'impacte de les nostres activitats.
Sabies que es pot cobrir les necessitats bàsiques de totes les persones del món tenint en compte els límits del planeta i els seus recursos naturals? Tu pots contribuir a açò, només has de reflexionar una mica sobre els teus hàbits, seguir les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar i unir-te a un moviment cada vegada més gran.
Sabies que ja no tenim moltes opcions? O canviem entre tots i totes el nostre hàbits i pressionem perquè canvie el sistema, o anem a seguir igual o pitjor, desigualtat, pobresa, canvi climàtic...Anem! que si que es pot! Acaba el joc i veurem com!